Bu hafta sonu Özgün Atölye’ de çocuklara yeni yıl masalları anlattık ve birlikte seramikten yeni yıl süsleri yaptık. Didem ile daha çiçeği burnunda atölyesi ile ilgili planlarını ve yirmi yıllık profesyonel iş hayatını bırakıp seramik atölyesi açma hikayesini konuştuk.
 Didem Özgün kimdir, nerede doğdu, hayat basamaklarını nasıl çıktı?
Siirt’te doğdum ama babamın görevi sebebiyle çocukluğum çok farklı şehirlerde geçmesine rağmen en fazla Ankara’da yaşadım ve lise eğitimimi de Ankara’da tamamladım.
Üniversitede farklı bir seçim yapmayı ister miydiniz?
Benim okuduğum yıllarda aileler çocuklarını keşfetmek için şimdiki gibi fazla kafa yormazlardı. Ben de kendimi bir şekilde ekonomi okurken buldum. O zaman henüz el sanatlarına ilgim olduğunu kendim de fark edemediğim için doğru tercih gibi geliyordu.
Seramik hayatınıza nasıl girdi?
Üniversite eğitimimi bitirip çalışma hayatına başladığımda ev dekorasyonuna ve dekorasyonda kullanılan objelere ilgi duyduğumu fark ettim. 1997 yılında bir seramik atölyesine devam etmeye başladım. Ancak bir süre sonra evlenip semt değiştirmemiz sebebiyle seramiği bırakmak zorunda kaldım. Bu arada eşimin askere gitmesiyle beraber boş vakitlerimi değerlendirmek amacıyla farklı hobiler edinmeye ve geliştirmeye başladım.
Yirmi yılı aşkın bir süre yoğun bir şekilde çalıştığınız kurumdan ayrılmaya nasıl karar verdiniz, arkadaşlarınızın, ailenizin tepkisi ne oldu? “Mis gibi işin var, sakın ayrılma” mı dediler yoksa cesaretlendirdiler mi sizi?
Her zaman kafamın bir köşesinde yıllarca biriktirdiğim hobilerle ilgili bir şeyler yapma isteği vardı ama doğru zamanlama yapmak istiyordum. Son iki yıldır artık bu istek çok baskın hale gelmeye başlamıştı ve girişimcilikle ilgili çeşitli eğitimlere katılarak ve kitaplar okuyarak kendimi artık bu fikre iyice alıştırmaya başlamıştım. Nihayetinde kendimce doğru olduğuna inandığım bir zamanda işten ayrılmaya karar verdim. Ailem ve arkadaşlarım da bendeki bu hevesi bildikleri için aslında çok da şaşırmadılar ve her zaman desteklediler.
didem ozgun (8)

SEVEREK YAPILAN HER İŞTE BAŞARI YAKALANIR

Özgün Atölye ile “hayallerim gerçek oldu” diyor musun? Birçok bahanelerle hayallerini erteleyenlere neler söylemek istersiniz?
Tabii ki diyorum. Bir gün mutlaka olmasını istediğim şey gerçek oldu. Çünkü hepimiz bir noktada bulunduğumuz durumu kanıksayıp daha farklısının olabileceğini unutuyor ve hayallerimizi sürekli erteliyoruz. Ya da çok fazla üzerinde düşünüp tüm ihtimalleri ortaya koyduğumuzda düzenimizi değiştirmeye cesaret edemiyoruz. Ben severek yapılan her işte atılan her adımda başarının yakalanacağına inanıyorum. Kendim de bu düşünceyle yola çıktım.
İş hayatının koşturmasında yapmayı isteyip de fırsat bulamadığınız neler vardı? Şimdi onları yapabiliyor musunuz?
İş hayatının temposundan özgürce vakit geçirmeyi çok özlemiştim. İşten ayrıldığımda bu özgür anların tadını çıkarmaya çalıştım. Yaz tatilinde çocuklarımı hangi yaz okuluna göndereyim diye düşünmeden onlarla çok güzel bir tatil geçirdim. Tabii şimdi biraz atölyeye bağımlıyım ama zaten atölyeden çıkmak istemediğim için de bundan şikayetçi değilim.
Özgün Atölyede neler yapacak Didem, planlarınızdan bahsedebilir misiniz?
Özgün Atölyeyi herkesin keyifle geleceği ve ayrılmak istemeyeceği bir atölye olarak düşünüyorum ve yıllarca edindiğim birikimleri aktarmak istiyorum.   Ağırlıklı olarak çini, seramik ve bronz kilinden takı yapımı ve çocuk atölyeleri olacak. Zaman zaman farklı tasarımcıları ve eğitmenleri de atölyemde ağırlamak istiyorum.
didem ozgun (6)

1 Yorumlar

  1. Açılışa bende gitmiştim ve tanışmıştım Didem'le. Atölyeye de bayıldım. Bende severek yapılan her işin başarılı olacağını düşünüyorum. Allah yolunu açık etsin .

    YanıtlaSil