Ramazan'da yediklerinize dikkat edin

Ankara/SAĞLIK 06 | 11/09/2007 | mavianne / ANKARA

RAMAZANDA YEDİKLERİNİZE DİKKAT EDİN © 11/09/2007 http://sendeyolla.hurriyet.com.tr/ © 11/09/2007 http://sendeyolla.hurriyet.com.tr/
SAHUR VE İFTARDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

Prof.Dr. Osman Müftüoğlu'nun tavsiyelerine uyarak Ramazanda sağlıklı bir şekilde oruç tutmanız mümkün.

Sahura mutlaka kalkmalısınız. Bu sayede aç kalacağınız süre azalacağından metabolizmanız daha iyi ve düzenli işleyecektir. Sahurda ve iftarda hafif, hazmı kolay ve az yağlı yemekler tüketmelisiniz.

Yemekleri yavaş yavaş ve çok iyi çiğneyerek yemelisiniz. Uzun süre boş kalan midenize birden yüklenmemeli, iftara çorba ile başlamalısınız. Sonra hafif bir salata veya zeytinyağlı ile devam edip sonra ana yemeğe geçmek doğru olacaktır.

Kızartılmış ve çok yağlı yiyeceklerden, özellikle hamur işleri ve hamur tatlılarından kaçınmalısınız. Yemek pişirirken katı yağlardan kaçınmalı ve kırmızı eti mümkün olduğunca az, sulu sebze yemekleri halinde tüketmelisiniz.

Ramazanda tatlı ihtiyacınızı taze ve kuru meyveler, sütlü tatlılar ve kompostolar ile karşılanmaya çalışmalısınız. Kalorisi yüksek yiyeceklerden uzaklaşmalısınız.

Gün boyunca su içilemediği için, iftardan sonra yatana kadar ve sahurda bol bol su içmelisiniz. Geleneksel çay, yeşil çay veya bitki çaylarından da tüketebilirsiniz. Öğünlerde sebze yemeklerini veya zeytinyağlıları eksik etmemeli, etleri ızgara, haşlanmış ya da fırında pişirmelisiniz.

0 Yorumlar